Indonezija na SWF 2019

Direktor Internacionalnog Festivala Sarajevo Sarajevska zima Ibrahim Spahić u Ambasadi Republike Indonezije u BiH imao susret   sa H.E. Ambasadoricom gospođom Amelia Achmad Yani ,kojem su  su prisustvovali gospodin Mahendra, Savjetnik za ekonomska pitanja i gospodin Raden Sandjaya,Drugi sekretar i saradnik za društveno informisanje,obrazovanje i kulturu.
IMG-20190111-WA0030a (2)
IMG-20190111-WA0026
H.E.Ambasadorica Amelia Achamd Yani predstavila je vrhunski program Republike Indonezije na XXXV Internacionalnom Festivalu Sarajevo Sarajevska zima 2019. pod motom Buka i Bijes koji će se realizovati u Vijećnici 21.2.2019. godini i izrazila zadovoljstvo kontinuiranom i sadržajnom  saradnjom sa Sarajevskom zimom.
Direktor Festivala Sarajevska zima gospodin Spahić istakao je  uvjerenje da će izuzetna  kulturna baština i savremena umjetnost Republike Indonezije   i ove godine biti  sjajno promovisana.  Ekskluzivnom video prezentacijom ,izložbom tradicionalnih instrumenata ,muzikom,modnom revijom i svjetski poznatim brendovima kafe sa ostrva Indonezije,posjetioci ovog multimedijalnog  programa Sarajevske zime upoznaće čarobni svijet ove prelijepe zemlje,izjavio je Spahić.
Tokom susreta razmotrene su  i mogućnosti proširenja saradnje i u oblasti prevođenja i objavljivanja knjiga značajnih književnika ,kao  i  međusobne razmjene umjetnika i ansmbala .