Izložba Devet Zmajevih Glava i njihov performans

30. Januara 2020, at 11:57

Danas su direktor Sarajevske zime Ibrahim Spahić i direktor BKC-a Edin Kukavica najavili vrhunski izložbu i performanse na otvaranju XXXVI Festivala Sarajevo Winter u kojem učestvuju umjetnici iz 21 zemlje sa svih kontinenata. Internacionalnom izložbom Devet Zmajevih Glava počinje Program svečanog otvaranja Sarajevske zime 7.2. 2020. u 11.00 sati.

Spahić je podsjetio da je tokom proteklih decenija u BKC-u Sarajevska zima organizovala gostovanja svjetskih umjetnika kao što su Madre Deus, Jane Birkin, Barbara Hedriks.
“Obišao sam BKC i čestitam Vam na naporima da realizujete izuzetno značajan poduhvat rekonstrukcije BKC-a. To pokazuje da se brinete  za našu    kulturnu baštinu koju sinagoga  predstavlja kao nacionalno kulturno blago BiH. Partnerstvo koje nastavljamo zasnovano je  na najboljim tradicijama. Vi ste, gospodine Kukavica, u BKC-u pokrenuli ključne promjene u suštinskom razumijevanju značaja  kulturne infrastrukture glavnog grada BiH. Stvaranje odgovarajućih uslova za rad  umjetnika u Vašoj instituciji će uticati i da se na drugi način shvata potreba izgradnje koncert hola na Marijin Dvoru i drugih važnih kulturnih objekata”, istakao je Spahić u razgovoru sa rukovodstvom BKC-a.
PRES IPC/SWF
izmjena1